We kunnen het niet beter zeggen dan deze titel in DE TIJD (26/01/2022). Bij Ariës hebben we in de afgelopen 12 maanden 3 prijsstijgingen gekregen van onze fabrikanten van mappen en diverse andere producten. Prijsstijgingen van 8 tot meer dan 20%.
De redenen voor deze prijsstijgingen zijn de gestegen prijzen van gondstoffen, energie en transport.

De kostprijs van het staal dat gebruikt wordt voor Ariës archiefrekken is tussen de lente 2020 en najaar 2021 gestegen met ca. 58%.
De kostprijsstijging van energie ervaren we iedere dag allemaal. En dan moet u weten dat de energiekost voor 20% staat van de productiekost van papier. De prijs van houtpulp (goed voor de helft van de productiekost voor papier) is in het afgelopen jaar met 60% gestegen.

De prijs van de grondstof voor de Ariës Orga-Boxen is op 13 maanden tijd nagenoeg verdubbeld!

Bij Ariës trachten we de prijsstijgingen voor onze klanten zo beperkt mogelijk te houden en u onze topproducten aan de best mogelijke prijzen te leveren. Zo hebben we de nieuwe prijsstijgingen toch nog beperkt kunnen houden tot meestal 5% en voor sommige producten 8%. De beperkte marges op de producten laten ons echt niet toe deze prijsstijgingen geheel te absorberen.

U kunt erop rekenen dat Ariës blijft streven om u een perfecte service te leveren met topproducten aan de best mogelijke prijzen. Zodat uw medewerkers en uw organisatie tijd-, kosten- en plaats besparen bij het werken met alle digitale en papieren documenten.

Jan Pissierssens,

klassementscoach